Groot onderhoud Coenecoopbrug oktober 2022

De Coenecoopbrug is een van de belangrijke verbindingen over de Gouwe tussen Waddinxveen en Gouda. Het is een drukke verkeersader in de regio en voor de binnenvaart dé route Rotterdam – Amsterdam.

We willen dat de brug altijd veilig is. Voor de auto’s, vrachtwagens, bussen en fietsers die over de bruggen rijden. Maar ook voor schepen die de brug passeren. We willen dat de regio goed bereikbaar blijft, ook in de toekomst. Daarom is het belangrijk dat we de brug regelmatig onderhouden. De komende jaren voeren we groot onderhoud aan de Coenecoopbrug uit. Dat gebeurt in 2 fases.

Waarom onderhoud in 2 fases?

In de periode 14 oktober – 31 oktober 2022 voert ProRail onderhoud uit aan de Lage Gouwespoorbrug in Gouda. Dan wordt de vaarweg sowieso gestremd. Om stremmingen voor de scheepvaart zo veel als mogelijk te beperken voert de provincie daarom een deel van haar onderhoud aan de Coenecoopbrug uit tegelijkertijd met deze werkzaamheden van ProRail. We kunnen in deze korte periode niet alle werkzaamheden uitvoeren, maar doen dan zoveel mogelijk werkzaamheden waarbij een vaarwegstremming nodig is, zodat we in de 2e fase minder vaarwegstremmingen nodig hebben. Zo beperken we de overlast.

Planning

Het onderhoud aan de Coenecoopbrug voeren we in twee fases. Uitvoering fase 1 gebeurt in oktober 2022. Uitvoering fase 2 staat gepland voor 2024/2025.

Werktijden fase 1

De werkzaamheden duren van vrijdag 14 oktober 2022 (20.00uur) tot en met maandag 31 oktober 2022 (05.00 uur)

Wat gaat er gebeuren?

In deze fase doet de provincie het onderhoud van het val (beweegbare deel van de brug) en diverse betonreparaties in de bascule kelder (het gebouw waar het draaipunt en een contragewicht van de brug staat). We vernieuwen de bovenste laag van de hoofdrijbaan en het fietspad en repareren en conserveren de stalen delen van de brug

Wat merkt u van de werkzaamheden?

De vaarweg is volledig gestremd voor beroeps- en recreatievaart. De Coenecoopbrug is in genoemde data en tijden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer wat normaal over de rijbaan rijdt. Dit verkeer wordt omgeleid.

Alleen voetgangers, fietsers, scootmobiles, snor- bromfietsers kunnen met gepaste snelheid over de brug heen onder begeleiding van verkeersregelaars. Het kaartje met omleidingsroutes en de laatste updates vindt u op de website van de provincie Zuid-Holland. Kijk op www.zuid-holland.nl/coenecoopbrug

Vragen of contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden aan de Coenecoopbrug? Dan kunt u terecht bij het Contact Centrum van de provincie Zuid-Holland. Stuur uw e-mail naar zuidholland@pzh.nl of bel 070 441 6611. Op werkdagen zijn we bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.

21-1999-900v1-coenecoopbrug-jj