CAMERABEWAKING

Camerabewaking

Bij de hoofdentree, op strategische locaties langs de Grote Esch en de fietspaden is een camerabewakingssysteem geïnstalleerd. De camera’s geven overzichtsbeelden en detailbeelden (o.a. kentekens van voertuigen) van het inkomende en uitgaande verkeer. De beelden worden live uitgekeken door een gecertificeerd beveiligingsbedrijf.

Voor het opvragen van camerabeelden dient u onderstaande procedure te volgen:

  • Conform het protocol cameratoezicht, dient u altijd eerst officieel bij de politie aangifte te doen!
  • Geef tijdens de aangifte ook duidelijk aan dat op Gouwe Park een camerabewakingssysteem aanwezig is.
  • Neem z.s.m. contact met de parkmanager op om de camerabeelden veilig te laten stellen.
  • Geeft zo nauwkeuring aan op welke dag en rond welk tijdstip de inbraak c.q. vernielingen hebben plaatsgevonden.
  • Alleen politie en officier van justitie kunnen de opgenomen beelden vorderen.

Uiteraard kunnen alleen de leden van de VvE en ondernemers Gouwe Park gebruik maken van de camerabeelden.

Indien u belangstelling heeft voor camerabewaking van uw pand / eigen terrein biedt Pro-Rec Camera Solutions een korting van 10% aan de leden van de VvE en ondernemers. Tevens is het voor de leden en ondernemers mogelijk om de camerabeelden tegen een aantrekkelijk tarief live door de BBD uit te laten kijken. Lees verder »

Camera’s in beeld

Meld uw camera(a’s) aan bij de politie. Camarabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Heeft u één of meer camera’s op uw buitenterrein of aan uw bedrijfspand hangen? Laat het alstublieft weten. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera’s hangen, hoe sneller zij kan werken aan het oplossen van misdrijven. Stel er wordt bij u ingebroken. De politie kijkt dan in een databank wie bij u in de buurt een camera heeft hangen en kan vervolgens snel de beelden ophalen om te kijken of de dader er misschien op staat. De politie kijkt dus niet live mee met uw camera’s, maar  inventariseert allen waar deze hangen. Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar helpt u tegelijkertijd uw bedrijventerrein veiliger te maken. U kunt camera(‘s) aanmelden via www.politie.nl/cib.

© 2021 Auteursrecht - VvE Gouwe Park | Design door Studio Carpe Diem