FIETS

Op de fiets naar het werk

Fietsen is gezond. Uit onderzoek is gebleken, dat fietsers op hun werk beter presteren. De fiets wordt steeds populairder in het woon-werkverkeer. Het is dan ook een prima manier om over korte afstanden naar het werk te gaan. Het geeft bovendien een positief signaal, hier wordt bewust invulling gegeven aan de maatschappelijke functie van de organisatie. Om het fietsen te stimuleren kunnen bedrijven besluiten de nieuwe fiets van de medewerkers voor te financieren, te schenken of ter beschikking te stellen.

Voordelen zijn:

  • gezonde medewerkers en minder ziekteverzuim door een betere conditie
  • minder reistijd voor medewerkers: op korte afstanden wint de fiets het van  de auto en het OV
  • minder parkeerruimte nodig, meer parkeerplaatsen voor gasten
  • bijdrage aan een schoner milieu

Dienstfiets

Een dienstfiets is het snelle alternatief voor de auto voor korte zakelijke ritten.

Reiskostenvergoeding

Uw organisatie kan naar en van het werk fietsende medewerkers een onbelaste kilometervergoeding geven van € 0,19 per kilometer, tenzij u een fiets verstrekt die in eigendom van uw organisatie blijft. Klik hier voor fiscale informatieover de fiets.

Bonus voor fietsers

Ook is het mogelijk een fietsstimuleringsplan in te zetten. Het werkelijke fietsgebruik van de medewerkers wordt hiermee beloond. Zij ontvangen per fietsdag van de werkgever bijvoorbeeld fietspunten of sponsoren hiermee een goed doel.

Fiets van de zaak: fietsplannen

In fietsplannen kunnen lease-, leen-, of cadeaufietsen worden ingezet of een fietsprivé-project kan worden gestart. De medewerkers krijgen hierdoor gratis of voordelig een fiets.

OV-fiets

De OV-fiets is de snelle en gemakkelijke huurfiets in het openbaar vervoer. Hij is te huur op zo’n 135 locaties, ook op station Gouda. Uw medewerkers fietsen dan het laatste stukje naar hun werk, klant of vergadering.

Fietsklaar.nl De mobiele fietsenmaker

Fietsklaar.nl is de bedrijfsnaam voor de mobiele fietsenmaker in de regio. Zij voeren overal reparaties en onderhoud uit aan uw fiets met behulp van de als mobiele werkplaats ingerichte bestelauto. Tevens leveren zij nieuwe en gebruikte fietsen. U kunt Fietsklaar.nl bereiken via 06-30727212 van maandag tot en met vrijdag 08.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 08.00 – 16.00 uur. U kunt uiteraard ook via de website informatie verkrijgen en contact leggen: www.fietsklaar.nl

Aanbieden van aanvullende faciliteiten

Zoals een overdekte en afgesloten fietsenstalling, inclusief fietspomp en reparatieset, een fietsverzekering, douche en kledingruimte.

Meer informatie:

www.ov-fiets.nl
www.trappers.net
www.fietsersbond.nl
www.nationalefietsprojecten.nl
www.slimreizen.nl

© 2021 Auteursrecht - VvE Gouwe Park | Design door Studio Carpe Diem