OPENBAAR VERVOER

Openbaar vervoer

Soms zijn medewerkers met de trein, bus of metro net zo lang of zelf korter onderweg dan met de auto. OP langere afstanden is het vaak zelfs comfortabeler en efficiënter om met de trein te reizen. Medewerkers kunnen zich onderweg al inlezen voor hun werk. U kunt uw medewerkers ondersteunen in het gebruik van openbaar vervoer door bijvoorbeeld OV-abonnement voor het woon-werkverkeer te verstrekken, een bedrijfs-OV-jaarkaart voor zakenreizen beschikbaar te stellen en goede reisinformatie te bieden. Door benodigde reisinformatie aan te bieden op de werkplek, bijvoorbeeld via het internet, kunnen medewerkers hun reistijden goed op hun werkschema laten aansluiten.

Wat kunt u als werkgever regelen?

Zakelijke abonnementen

Met alle openbaar vervoerbedrijven zijn collectieve contracten (grootgebruikcontracten) te sluiten voor de centrale aanvraag, levering en facturering van abonnementen voor de medewerkers. Voordelen voor de organisatie: gemak, lage kosten en een stimulans voor de werknemers om gebruik te maken van het OV.

NS-Business Card

Met de NS-Business Card boekt én betaalt de werkgever het zakelijk vervoer van deur tot deur. Zowel trein als taxi kunnen eenvoudig via internet of telefoon worden geboekt. Daarnaast kan de werknemer met de NS-Business Card ook andere zaken regelen. Bijvoorbeeld een OV-fiets of draadloos internetten via KPN HotSpots. De kosten worden naderhand in een maandelijks overzicht verrekend.

Mobility Mixx

Mobility Mixx heeft allerlei mogelijkheden voor zakelijke reizen in het pakket. Naast de trein en de OV-fiets biedt Mobility Mixx toegang tot (trein)taxi’s, P+R-parkeren, pool- & huurauto’s, het elektronisch verwerken van kilometerdeclaraties en het beheer van persoonsgebonden mobiliteitsbudgetten. De uitgebreide reismogelijkheden en het reisadvies van deur tot deur brengen een verschuiving van de auto naar het OV teweeg. De diensten van Mobility Mixx zijn bovendien zodanig ingestoken dat de werkgever verzekerd is van een maximale kostenbeheersing en minimale operationele belasting.

Meer informatie

www.ns.nl
www.9292ov.nl
www.arriva.nl
www.nationalefietsprojecten.nl

© 2021 Auteursrecht - VvE Gouwe Park | Design door Studio Carpe Diem